Massages

Massage Waarom?

Je bent moe, voelt je niet lekker.
Sta je dagelijks op met hoofdpijn?
Maakt stress uw rug stijf en pijnlijk?

Veel mensen wrijven bijna onbewust op de
gespannen en pijnlijke plekken om iets van
de spanning weg te nemen.

Een massage die goed wordt uitgevoerd, kan
een opzienbarende uitwerking hebben.
Niet alleen op de spieren zelf, maar op uw
hele gevoel.

Gun uzelf een moment van ontspanning!

Bedrijfs massage

Wij bieden onze diensten ook aan voor bedrijven.
Prijzen en mogelijkheden zijn op aanvraag.

Shiatsu-massage (stoelmassage)

Letterlijk betekent Shiatsu “vingerdruk”.
Het is een eeuwenoude Japanse drukpuntmassage die op hetzelfde principe is gebaseerd als acupunctuur, eigenlijk is het een combinatie van acupressuur en manuele technieken.
De masseuse drukt op acupressuurpunten en meridianen ( zeg maar de energiebanen) in je lichaam zodat de blokkades worden opgeheven en de energie weer goed kan stromen. 

Voetreflexmassage

Je voet is een blauwdruk van je lichaam; dat wisten ze 3000 jaar geleden al in Egypte, China en India.
Toen werd voetreflexzonemassage al als therapie toegepast.
In die landen vind je nu op elke hoek van de straat een voetreflex masseuse dus het werkt!
Uitgangspunt van voetreflexmassage is dat de reflexpunten op je voeten (net als op je handen trouwens) corresponderen met je organen en weefsels.
Masseer je de reflexpunten, dan masseer je in feite die organen.
De afvalstoffen worden afgevoerd (belangrijk is dus om na afloop veel te drinken) en je doorbloeding wordt beter.
Na afloop voelt het alsof je hele lichaam is gemasseerd.
En eigenlijk is dat ook zo.

Haptonomische massage

Deze wordt rustig uitgevoerd met palpaties (voelen) en intermitterende drukkingen lichte en en zwaardere effleurages (stijkingen). Massagetechnieken uit de klassieke-, refexzone en energetische massage. Deze kunnen met en/of zonder olie worden uitgevoerd.

De effleurages beginnen oppervlakkig en worden geleidelijk aan steeds intenser. De massage is bij uitstek gericht op ontspanning, zo wordt bijvoorbeeld massage gecombineerd met ademhalingsoefeningen. Zo is het mogelijk meer ontspannen in het leven te staan en beter om te kunnen gaan met spanningen, verdriet of pijn.

Bindweefsel massage

De bindweefselmassage is een vorm van reflex zonetherapie. Mechanische prikkels worden aan de huid en het bindweefsel toegediend middels de diverse bindweefseltechnieken. Deze prikkels stimuleren zenuwuiteinden waarbij het effect van de prikkel niet beperkt blijft tot de plaats waar behandeld wordt.
Enkele behandelvoorbeelden: Tenniselleboog, littekens etc.

Het lichaam is op te vatten als een vijver.
Het water is helder. We zien waterplanten en vissen.
Maar als je met een stok over de bodem gaat blijkt er veel afval op de bodem te liggen.
Dit afval komt nu in de circulatie en het heldere water wordt troebel.
Gelukkig stroomt er een beek door de vijver die troebel water afvoert.
De vijver is nu schoner en gezonder dan daarvoor.
Op vergelijkbare wijze werkt de bindweefselmassage

Lypossage 

Heeft u last van vetophopingen, cellulitis of bobbels in uw huid.
Wilt u afslanken op een gezonde en natuurlijke manier.
Lypossage wordt ook wel de figuurcorrigerende massage genoemd. De Lypossage heeft bij de toepassing in het gelaat ook een liftende werking. 
Lypossage is dus geen therapie om gewicht te verliezen maar wel omvang en cellulitis verminderen en Uw huid wordt strakker en gladder. Het is een stevige massage, hoe steviger de grepen hoe sneller resultaat. Bij de eerste behandeling is het dan ook even wennen aan de stevige aanpak.
Lypossage is een massage die bestaat diverse intensieve handgrepen die een directe invloed hebben op het bindweefsel, lymfe, bloedcirculatie en het stofwisselingsproces. Lypossage verwijdert het teveel aan vocht en vet in het onderhuids bindweefsel waardoor de huid weer glad en strak wordt.
In het meeste gevallen gaat u zich ook fitter en ook gezonder voelen. 

Zwangerschapsmassage

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam en wordt je lichaam extra op de proef gesteld. Je zwangerschap is een unieke tijd. Nu je weet dat er in jouw buik een kindje groeit.

Het is ook een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in je lichaam. Hormonen, spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn in je nek en rug, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

Een ontspannende zwangerschapsmassage kan fysiek en gevoelsmatig ondersteunend zijn, voor jezelf en de baby. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, en om je te láten verzorgen! Tijdens je zwangerschap is er niets zo verlichtend en ontspannend als een massage. Je spieren worden soepeler gemaakt. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Deze massage heeft positieve effecten op de slaap, het vermindert de aanmaak van stresshormonen… Daarom kan je bij Massage Breda terecht voor een professionele en betrouwbare zwangerschapsmassage.

Mocht je een medische klacht hebben, overleg dan eerst met je arts. Meld deze medische klachten vooraf.