IPL

Hoe werkt Plasmalite?
In het merg van de haar bevindt zich van nature het pigment melanine. Wanneer de behandelkop een lichtbundel uitzendt, wordt dit licht geabsorbeerd door de melanine. Deze absorptie van het licht veroorzaakt een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. De temperatuur komt boven de kritische waarde van 70°C uit, wat de eiwitten in het haarzakje stolt en tot het gewenste effect leidt: het haarzakje sterft af en kan dus geen nieuw haar meer produceren. Haartjes waarvan de haarwortel geraakt is blijven definitief, voor altijd, weg. De haartjes kunnen jammer genoeg alleen geraakt worden wanneer deze in groeifase zijn. Slechts 30 % van al uw haarwortels zijn in groeifase. Haartjes in rustfase kunnen niet geraakt worden en kunnen tot bijna 2 jaar in rust blijven. Daardoor kan het lijken alsof na bijna 2 jaar sommige haartjes terugkomen (ongeveer 10%). Die kunnen op dat ogenblik weer weggenomen worden, zodat er echt niets meer terugkomt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en plaats van de haargroei. Tijdens elke behandeling verwijdert Plasmalite ongeveer 60 á 80 % van het haar, dat zich in de groeifase bevindt. Het verwijderen van erg grof, compact haar, zoals bijvoorbeeld de baard van een man, vergt echter meer tijd. Voor een blijvend goed resultaat zijn meestal acht tot tien behandelingen nodig.

*Opmerking: Niet “alle” blonde/rode haren kunnen behandeld worden.

Zie je na de behandeling gelijk resultaat?
Na de behandeling is het verschil niet meteen zichtbaar, maar het effect is onmiskenbaar. Na twee tot drie weken zal veel van het behandelde haar voorgoed verdwenen zijn. De eerste drie behandelingen hebben het meest zichtbare effect.

Hoe lang duurt een behandeling?
Elke puls kan om de 2 à 3 seconden worden gegeven. Daarom is er soms minder dan 30 seconden nodig om overtollig gezichtshaar te verwijderen. De duur van de behandeling zelf loopt uiteen van enkele minuten voor bv een bovenlip tot enkele uren voor volledige benen. De verschillende duurtijden worden u opgegeven tijdens het voorgesprek of gratis consultatie.

Voor welke huidskleur is de behandeling geschikt?
Zwart haar op een witte huid is het best te behandelen. Uit ervaring is echter gebleken dat ook bij mensen, met een donkere huid, het pigmentatieverschil tussen het haar en de huid groot genoeg is om een succesvolle behandeling mogelijk te maken. FPL technologie laat het behandelen toe van huidtype I tot en met VI ( = bijna zwart).

Is de kleur van het haar belangrijk?
Over het algemeen geldt: hoe donkerder het haar, hoe doelmatiger de behandeling. Toch blijken ook grijze en blonde haren meestal goed op de behandeling te reageren.

Speelt de dikte van het haar ook een rol?
Plasmalite heeft een eigenschap die Balanced Light™ heet en die ervoor zorgt dat het pulslicht geschikt is voor alle haardikten.

Doet definitieve ontharing met Plasmalite pijn?
Nee, definitief ontharen met Plasmalite wordt niet als pijnlijk ervaren, maar is ook niet geheel gevoelloos. Dankzij de gekoelde kop tijdens de puls op uw huid kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. De meeste mensen ervaren slechts een tintelend tot kort prikkend gevoel.

Welke gebieden kunnen behandeld worden?
Plasmalite kan gebruikt worden op alle delen van het lichaam en bij alle huidtypen. Oksels, schaamstreek, bovenlip van man of vrouw. U hoeft het bijna niet meer bij te houden. Goedkope en pijnlijke methodes die slechts tijdelijk effect hebben en steeds herhaald moeten worden: u hebt ze niet meer nodig. Sterker nog: ook van gevoelig ingegroeide haartjes, stoppeltjes, huidirritaties en ontstekingen hoeft u geen last meer te hebben. Te mooi om waar te zijn, denkt u? Toch niet: met Plasmalite wordt het allemaal werkelijkheid.

Wat mag beslist niet:
– De haren uittrekken (epileren of plukken).
– Harsen of waxen.
– Ontharingscrèmes gebruiken.
– De haren bleken.
– Een Epilady of een ander gelijkwaardig epileer apparaat gebruiken.
– Zonnebaden of gebruik maken van solarium.

Doet u bovenstaande wel dan zal dit ten koste gaan van de effect van de behandeling (en dat is zonde).

Wat mag u wel:
-Zodra er weer haren in de groeifase komen mag u alleen scheren.

Is definitief ontharen wel veilig?
Definitief ontharen met Plasmalite is mede met de vakkennis van uw specialist(e) zeer veilig. Door middel van kleur en fluorescenties kan de Plasmalite onderscheid maken tussen huid en haar. Via wegwerp Laser plaatjes worden schadelijke stralen weggenomen. Via het saffier wordt het licht in contact gebracht met de huid, alleen daar waar de haren weg moeten. Daardoor worden de haren wél geraakt, de huid nauwelijks. Door de zeer sterke ingebouwde koeling krijgt de huid geen kans om op te warmen.

Kan ik eerst vrijblijvend op gesprek komen?
Zonder enige verdere verplichting mag u ons bellen of mailen voor een afspraak. Wij leggen u uit hoe het allemaal werkt en u heeft de mogelijkheid uw vragen aan ons te stellen. Er zal met u een medische vragenlijst worden ingevuld. We zullen uw huid en haartype bepalen. Zodra u helemaal zeker bent van wat u wilt en wat u van ons kan verwachten maken we een prijsofferte en een afspraak voor de eerste behandeling. Voor het intake gesprek mag u de haren niet verwijderen. De te verwijderen haren moeten zichtbaar zijn.